Golf Federasyonu Başkanı'na basın kuruluşlarından tepki

Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabiri Cihat Ünal'a saldırarak kafa atmasına basın kuruluşları tepki gösterdi. Meslek kuruluşları Ağaoğlu'nu istifaya davet etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AGC: AĞAOĞLU İSTİFAYA ETMELİ

Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC), Ahmet Ağaoğlu'nu kınadı. AGC Başkanı Mevlüt Yeni, yaptığı yazılı açıklamada, ?Turkish Airlines World Golf Turnuvası'nı izleyen gazetecilere, turnuvanın başladığı ilk günden itibaren olumsuz davranışlar sergileyen ve hakaretler yağdıran Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu bugün de Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a kafa atarak darp etti. Antalya'nın umut bağladığı golf turizmini dünyaya yaymaya çalışan ve özveri ile görevlerini yapan gazeteci arkadaşlarımız hak etmedikleri davranış biçimiyle karşı karşıya kalmıştır. Federasyon Başkanı'nın meslektaşlarımıza yaptığı saldırıyı nefretle kınıyor, derhal istifaya davet ediyoruz." diye konuştu. Gazetecilere yapılan bu tür saldırılara karşı gerekirse daha sert tepkiler göstereceklerini belirten Yeni, ?Meslektaşlarımızın haklarını savunmak için her türlü hukuki yollara başvuracağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.? dedi.

ÇGD: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Golf Federasyonu böylesine önemli bir organizasyonda, basın mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırıcı önlemleri almakta yetersiz kalmıştır. Bu yetersizliği dile getiren gazetecilere yönelik davranış asla kabul edilemez. Hele hele gazeteciye fiili saldırı hiçbir şekilde hoşgörülemez. Gerekçesi her ne olursa olsun, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun, Cihan Haber Ajansı Muhabiri Cihat Ünal'a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizle birlikte, gazetecilere yönelik her türlü saldırı ve engelleme girişimine kararlılıkla karşı koyacağımızın bilinmesini istiyoruz.?

TSYD: SALDIRI SPOR RUHUYLA BAĞDAŞMADI

Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü Derneği (TSYD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Okumamış da yapılan saldırıyı spor ruhuyla bağdaştıramadığını bildirdi. Ağaoğlu'nun, dün Tiger Woods'un da katıldığı basın toplantısında gazetecilere karşı sergilediği tavrından bu yana gelişmeleri takip ettiğini ifade eden Okumamış, ?Bir federasyon başkanına yakışmayacak olaylar sergilenmiştir. Tiger Woods'un basın toplantısında bir bayan muhabire sözlü hakaret, ardından da Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a fiziki müdahale ve darpla sonuçlanan olayı spor gazeteciliğine yönelik bir saldırı olarak görüyorum. Oysaki spor, dostluk, kardeşlik, sevgi ve barıştır. Bir federasyon başkanı bunun idrakinde olmalıdır. Golf Federasyonu Başkanı'nın yaptığı çirkin saldırı spor ruhuyla bağdaşmamaktadır. Takdiri spor kamuoyuna bırakıyorum.? sözlerini kaydetti.

FMD: KABUL EDİLEMEZ BİR DAVRANIŞ

Ülke tanıtımı için büyük önemi olan böyle bir organizasyonda, basın mensuplarına çalışacak gerekli ortamı sağlamak yerine gazeteciye kafa atmayı tercih eden Golf Federasyonu Başkanı'nı kınayan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (FMD) Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ?Cihat Ünal'a kafa atarak darp eden Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye'nin ilk profesyonel golf turnuvasına gölge düşürecek bir eyleme imza atmıştır. Ağaoğlu'nun yaptığı bu hareketi, nedeni ne olursa olsun kınıyoruz. Düzenlenen basın toplantısından itibaren gazetecilere müdahale etmeyi kendine görev edinen Ağaoğlu, ?Böyle soru mu olur?' gibi müdahalelerde bulunarak tepki çekmişti. Ağaoğlu'nun, turnuvanın ilk gününde ise Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a kafa atması kabul edilemez bir davranıştır. Türkiye Golf Federasyonu'nun başındaki isim olan Ağaoğlu istifa etmelidir.?

NTV MUHABİRİNE DE HAKARET ETMİŞ

Öte yandan, turnuva başladığından bu yana Ahmet Ağaoğlu'nun gazetecilere karşı olumsuz tavrının yeni olmadığı ortaya çıktı. Dün Tiger Woods'un da katıldığı basın toplantısının sonunda, ünlü golfçuya sorduğu soruyu beğenmeyen Ağaoğlu'nun yanına gelerek kendine hakaret ettiğini söyleyen NTV muhabiri Sibel Atasoy, yaşadığı sözlü saldırıyı şöyle anlattı: ?Tiger Woods'a Türkiye ile ilgili değerlendirmesini ve kendisiyle oynamak için hangi iş adamlarının sıraya girip girmediğini sormuştum. Toplantı sonunda bağlantı yapmak için İstanbul ile konuşurken yanıma gelerek ?Böyle soru mu olur?' diye avazı çıktığı kadar bağırdı. ?Ne biçim soru soruyorsun' diye hakaret etti.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber